Настъпателната операция на Украйна в източната част на Харковска област,

...
 Настъпателната операция на Украйна в източната част на Харковска област,
Коментари Харесай

Боян Чуков: Русия разполага с мощни разрушителни оръжия, но трябва ли да ги използва срещу Киев?

 Настъпателната интервенция на Украйна в източната част на Харковска област, която принуди съветските сили да се изтеглят, провокира голям брой мнения. Какво докара до тази контраатака и какво следва - беседваме с външно-политическия анализатор Боян ЧУКОВ.

" Големият въпрос е: съветското военно командване организира ли съвършена камуфлажна интервенция за да извади украинците от своите укрепвани осем години отбранителни позиции или тотално проспа всички признаци за идната украинска офанзива, след която съветските военни побягнаха и оставиха на произвола на ориста проруските поданици на Харковска област?! ",коментира Боян Чуков

Акценти от диалога:

- Чрез орбиталната система Starlink Пентагона следи в действително време бойното поле в Украйна, позициите и придвижването на съветските войски.

- След украинската контраатака в Харковска област съветската войска не е съкрушена. Тя загуби епизодична борба с медийна проекция.

- Американците и англичаните организираха ослепително и професионално следващата PSYOP (Psychological operations, психически операции) против Русия.

 

- Украинците започнаха контраатака със непретенциозен резултат, който получи голям медиен отзив вследствие на PSYOP.

- Русия разполага с мощни разрушителни оръжия, само че би трябвало ли да ги употребява против Киев? И в случай че ги употребява, каква Украйна ще получи по-късно. Ще има ли изобщо Украйна?

- Дали пък Русия не цели точно това – разпъване на войната във времето, вменяване на невъзможност, високи цени на енергоносителите, изтощение на украинската държавност и в някакъв миг – решение за украинската територия.

- Ако има политическо решение съветската войска да води война с по-голяма част от своя капацитет, а освен с 15% от него, в случай че Путин реши в действителност да води война, а не да води „ странна война “, мисля, че за всички е ясно какво ще се случи.

- Руските блогъри си задават въпроса, за какво Путин не разрешава унищожаването на Зеленски.

- На украинска територия се води война сред Русия и НАТО/Украйна, която може да докара до непредсказуеми последици и за двете страни.

- Правят се опити на Русия да ѝ бъдат открити „ втори “ фронтове в Нагорни Карабах, Приднестровието и Грузия.

- Русия няма да се върне в позицията на „ районна страна “.

- Войната е позиционна, само че на първо място в икономическата сфера. Там в действителност се търси изтощение на съперника.

- Кремъл си дава ясна сметка, че огромната борба сред „ Руския свят “ и „ Англосаксонския свят “ следва

 

Ето и изявлението:

 

- Какво се случи на бойното поле в Украйна, господин Чуков? На какво се дължи провалянето, което търпи Москва в региона на Харков?

 

- Вече всички схващат от военно изкуство и оръжия. Подобна подготвеност следим по повод футбола, медицината и сомелиерството. Хора с клипово схващане проучват с къси клишета военните сражения в мрежите в унисон с украинската агитация и световния демократичен медиен мейнстрийм. Клипово-емоционалният прийом постоянно надвива при предаване на информация в медиите. Трябва да отбележим обаче, че причинно-следственото мислене не сработва, когато ни се постанова да имаме работа със системи. В системите повода и следствието могат да бъдат отдалечени в пространството и времето.

Русия от края на 2021 година няколко пъти употребява метода „ динамично стратегиране “. Този метод наподобява на прилагане на GPS-навигацията в автомобила. Задаваш крайната цел и навигацията те води. При поява на запушване, затворена улица или ремонт по пътя GPS търси и намира различен маршут към заложената цел.

 

- Интересно съпоставяне вършиме. Каква бе заложената цел на GPS на съветската войска и за какво тя се оказа в " затворена улица "?

 

- Първоначално Москва съобщи, че няма даде заповед на своите войски да прекрачат границата на Украйна. Но сложи изискване Киев да не обстрелва цивилното население в Донбас. Какво се случи?

 

Първо, Зеленски отиде на последната Мюнхенска конференция за сигурност и съобщи, че Киев желае да излезе от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 година Този меморандум е написан от водачите на Украйна, Съединени американски щати, Русия и Англия и става дума за гаранциите за сигурност по отношение на присъединението на Украйна към Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие. В Мюнхен украинският президент недиректно съобщи, че Киев желае да придобие атомно оръжие.

 Второ, на 17 февруари 2022 година украинската артилерия стартира да изтребва поголовно цивилното население на Донбас. Този факт е закрепен в документ на ОССЕ. Последва незабавно изтегляне на децата, дамите и старците в Русия, а на 24 февруари съветските войски минаха границата. Накратко, това бе първото съветско февруарско динамично стратегиране. Москва се опита да бъде гъвкава и адаптивна към променената конюнктура на нейната западна граница. Но нямаше реципрочност. 

 

- Каква " реципрочност " са очаквали руснаците? Украинците да ги посрещнат като освободители?

 

- Стигаме до второто динамично стратегиране на Русия - то бе направено през месец март, когато съветските войски се отдръпнаха от Киев.Тогава се оказа, че съветската агентура не сработи нито в Харков, нито в Киев. От друга страна стана ясно, че забележителна част от популацията не посреща съветските войски като освободители.Освен това руснаците бързо осъзнаха, че украинската войска не е нормално прокси, а е войска подготвена по стандартите на НАТО и най-важното: ползваща цялата военна логистика на Североатлантическия алианс.

 

- Как тъкмо става това?

 

- На 22 юли 2022 година ракетата притежател „ Фалкон-9 “ Блок 5 на SpaceX бе изстреляна от базата Ванденберг, Съединени американски щати, с 53 спътника от мегасъзвездието Starlink. 46 спътника се разположиха в ниска орбита. 7 бяха изгубени. Това бе 32-та задача на SpaceX през 2022 година.

Официално Starlink е орбитална система за интернет. Нещо като галактически интернет, чиято военна съставния елемент е засекретена. Последната е благосъстоятелност на Пентагона и е обвързвана с американските военни спътници. Чрез въпросната система на Пентагона се следи в действително време бойното поле в Украйна, позициите и придвижването на съветските войски.

 

Системата разрешава на украинската артилерия да целеполага с невероятна акуратност съветските позиции и тези на опълченците от Донбас. Частната сателитна мрежа Starlink обслужва връзките (с голяма скорост и шифрирани) на подчинените на Валерий Залужний, главнокомандващ на ВСУ.

 

Украинските военни на практика бяха интегрирани в радиокомуникационната и радиоразузнавателна мрежа на НАТО. Реално целеполагането на украинските военни е в прерогативите на американските и британските офицери, които ръководят системите за залпов огън HIMARS и натовските гаубици.

 

- Но това изисква образование на украински висши военни по натовски стандарти, с цел да могат да употребяват това оръжие, или внедряване на натовски военни в редиците на украинското командване.

 

- През последните седмици цифрата на непознатите „ наемници “ се усили много. На равнище специалисти е ясно, че става въпрос за натовски военни, облечени и легендирани като „ наемници “. Около 1500 украински военни минаха образование в Англия. Зеленски все по-остро имаше потребност да покаже някакъв по-значим триумф против руснаците и Валерий Залужний получи задача неговите хора да нападат Запорожката АЕЦ и Херсон, които се управляват от руснаците.

 В борбата, по данни на съветски осведомителни платформи, се включи и британски спецназ. Но не се получи. МААЕ дойде да инспектира на място Запорожката АЕЦ, след това угасиха атомните реактори и нещата краткотрайно затихнаха.

Тогава Валерий Залужний пренасочи под управлението на своите американски куратори (американците към този момент не крият този факт) забележителна част от украинските войски (около 30 000 души) и огромен брой наемници в Харковска област, с цел да търси някакъв триумф, който да оправдае вложените в Киев средства и оръжия.

Събитията в Харковска област бяха синхронизирани с Рамщайн-2, среща на военните министри на НАТО и съдружници за съгласуване на военната помощ за Киев.

 

- И по този начин ли се стигна до сразяването на съветската войска край Харков? Това има голям отрицателен резултат за Кремъл! 

 

- В последно време в американските медии започнаха да се задават тревожни въпроси за това, какво става с изпратеното оръжие и дали то не се препродава от украинците в трети страни. Чуха се клюки за спор сред Зеленски и Валерий Залужний. След украинската контраатака в Харковска област съветската войска не е съкрушена. Тя загуби епизодична борба с медийна проекция.

 По-важни за Русия са политическите последици в интернационален и вътрешен проект от изоставянето на Харковска област. Руснаците търпят тежки провали в информационно-психологическата война.

 

- Коментаторите се питат -стратегически пробив или тактически триумф e протичащото се на фронта?

 

- На базата на казаното нагоре бих задал следния контравъпрос. Стратегически пробив, тактически триумф на украинците или третото " динамично стратегиране " на руснаците поради това, че американци и англичани усилиха „ мизата “ в спора на територията на някогашната УССР. Около разпиарения „ стратегически пробив “ на Киев пораждат голям брой въпроси, които остават без логически отговор.

 

-  Украинското военно командване разгласи, че офанзивата е била подготвяна близо месец. Защо разузнаването на съветската войска не е усетило тези проекти?

 

- Първо, най-малко два месеца всички съветски военни репортери на фронта в Донбас съобщаваха, че украинците готвят контраатака. Телеграм каналите бяха претъпкани с информация за прекачване на украински военни подразделения на изток в Харковска област. Ще се спра по-подробно на този въпрос.

 

Коментарите за събитията в Харковска област интерпретират два разнообразни свята, които нямат нищо общо между тях.

Първият свят е чисто боен и в него се случил дребен случай. Даже се прокрадва слух, че руснаците са създали „ остроумен финт “.

Във втория свят, който може да се дефинира като „ осведомително пространство “, Русия претърпя оглушително проваляне и като цяло формулата СВО е на път да се провали тотално. Двата свята съществуват в разнообразни галактики и нямат нищо общо между тях.

 

Големият въпрос е: съветското военно командване организира ли съвършена камуфлажна интервенция за да извади украинците от своите укрепвани осем години отбранителни позиции или тотално проспа всички признаци за идната украинска офанзива, след която съветските военни побягнаха и оставиха на произвола на ориста проруските поданици на Харковска област?!

 

- И вашия отговор? 

 

- Първоначално съветският интернет гъмжеше от информация за идно нахлуване на ВСУ против Херсон и Запорожката АЕЦ. Малко по-късно последва лавина от известия за концентриране на украински войски в Харковска област.

 

Допускаме ли, че Генерален щаб на съветското МО и съветското разузнаване са по-зле осведомени от Телеграм каналите, съветските блогъри, военните репортери и съветските осведомителни интернет платформи? Въпросът е риторичен.

 

И още един основен въпрос: Може ли Русия като страна, притежаваща най-вече атомни заряди (над 6000), да бъде победена по боен път? Въпросът отново е риторичен.

 

Мога единствено да добявя, че руснаците се отдръпнаха от своите позиции с минимални човешки загуби. По последни данни ВСУ са завладели 168 жители на РФ.

 

- Но в медиите излязоха информации за голям брой съветски пленници, които даже няма къде да бъдат настанени!

 

- Сега да излезем от военния свят и да се прехвърлим в осведомителното пространство. В него професионално извършените модерни PSYOP (Psychological operations, психически операции) имат колосален резултат и потресаващи резултати.

Моето мнение е, че американците и англичаните организираха ослепително и професионално следващата PSYOP против Русия. Преди време американски военачалник съобщи: „ Ние не сме победили, до момента в който CNN не заяви това “. Ако вие не осъзнавате мащабите на извършената стратегическа антируска PSYOP от англосаксонците, то в никакъв случай няма действително да разберете какво се случи сред 9 и 11 септември в Харковска област.

 

Преди психическата интервенция бяха основани доста Телеграм канали, които бълваха и бълват дезинформация, синхронизирана с световните демократични медии. Имаше известия, че ръководителите на ДНР и ЛНР стремглаво се изтеглят от Донецк и Луганск.

Преди броени часове украинското разузнаване (ГУР) заяви, че съветските управляващи, сътрудниците на ФСБ и командирите на някои воински елементи в Крим срочно изтеглят своите фамилии на материка в РФ. Телеграм каналите разпространиха фейкова заповед на шефа на ФСБ, който удостоверява информацията на ГУР. Други сходни фейкове се мултиплицират в интернет пространството от тролове.

 

- Още от началото на войната стана ясно, че Русия губи на осведомителния фронт и това бе неведнъж казано. Защо в Кремъл нямат адеквато държание по отношение на медийното отразяване на дейностите на фронта?

 

- Добре, че този път никой от съветските министри или политици не съобщи сходно на Лавров при аналогична обстановка преди време, че отдръпването от Харковска област е „ израз на благосклонност от страна на Москва “.

Но има видеоматериали, които демонстрират преждевременно и безогледно изявление на виновен съветски боен в Купянск през месец юни: „ Това е явен факт, че Русия е тук и вечно. Русия няма да си тръгне в никакъв случай отсам. Ще бъде доставена в точния момент нужната помощ, която уточнихме с локалните управляващи “.

 

Според сериозния съветски анализатор Игор Шишкин извършената PSYOP има за цел организирането в Русия на второ издание на февруари 1917 година Тогава бе свалена съветската монархия и на власт идват последоветелно княз Георги Лвов, последван от Александър Керенски. Основно се разчита на Шестата колона (руските либерали във властта и държавните медии) и на съветските ура-патриоти, на които им е отредена ролята на „ потребни идиоти “.     

   

- Кои са грешките на съветските военни в отбиването на тази контраатака? Паническото бягство на съветски бойци издава обстоятелството за неналичието на помощ, за отсъставаща авиация. Какво се е случило с командването?

 

- Не съм боен специалист, само че не бих упреквал съветските военни за случилото се. Все отново в съветската история единствено великият военачалник Александр Суворов не е губил нито едно стълкновение. Едно е да загубиш стълкновение, друго е да загубиш войната. Срещу контраофанзивата на украинската войска няма опълчена професионална съветска войска. Има миш-маш от милиции на ЛДНР, елементи на Росгвардията, казашки и доброволчески формирования и други сходни. Които на моменти ненадейно оказват сериозна опозиция на настъпващите украински военни.

 

- Вие разбивате тотално мита за мощната и непобедима съветска войска!

 

- Армията е единствено инструмент на политическата власт. Тя извършва заповеди и съблюдава наложените ограничавания от Кремъл. Ние доста бързо забравихме, че съветските военни са борят с две завързани ръце. Достатъчно е да ги съпоставим с метода на водене на война на американците в Ирак и Югославия.

Спомнете си, първите два дни след началото на военните акции щатската авиация срина стратегическата инфраструктура, енергийните мощности, малкия екран и нанесе ракетни удари по Генерален щаб на МО, постройките на специфичните служби и други сходни. Шест месеца ние не виждаме нищо сходно в Украйна. Освен ракетните удари преди броени дни против основни украински ТЕЦ-ове и прекъсването на всички реактори на ЗАЕЦ. За събитията към съветското командване информация идва най-вече от заинтригувани англосаксонски източници, които вземат участие интензивно в PSYOP. Това ме кара да одобрявам резервирано потока от известия по тази тематика.

   

- Демотивирани ли са към този момент съветските бойци?

 

- Това, че евентуално има обособени случаи на демотивирани съветски бойци не дава мотив да се вършат генерални систематизирания. Да, мощно демотивирани са сред 5 и 6 милиона руснаци, които имат съществени недвижими парцели на Запад или са привикнали да прекарват своето лято на френската Ривиера или в Италия. Поначало всяка война, погледната от близко, е мощно демотивираща. Но все пак войни постоянно е имало и има по света. За голямо страдание.

Руснаците утвърждават желанията на Путин за Украйна, тъй като смятат, че Украйна постоянно е била част от Руския свят. Друг е въпросът ще успее ли Русия да реализира решение за Украйна и по-важното, на каква цена ще бъде получено то.

 

Да, Русия разполага с мощни разрушителни оръжия, само че би трябвало ли да ги употребява против Киев? И в случай че ги употребява, каква Украйна ще получи по-късно. Ще има ли изобщо Украйна? Въпросите са извънредно комплицирани. Всички ние разбираме, че Москва се самоограничава, пробва се да стъпва деликатно и щадящо,и точно това дава опция на украинската войска, за която работи целия западен мозъчен боен концерн, да се съсредоточва отвреме-навреме. 

 

- Президентът на Донецка национална република Денис Пушилин призна, че обстановката на фронтовата линия е сложна и едвам се удържа натиска на съперника. Как ще се отразят нанесените вреди върху съветската войска в бъдещите военни дейности?

 

- Денис Пушилин е прав. От неговата позиция нещата наподобяват тъкмо по този начин. Той е прям и споделя истината. Въпросът е дали от Кремъл виждат по същия метод събитията в Харковска област.

Владимир Путин не наподобява обезпокоен. На 15 септември той е в Самарканд на среща с държавните ръководители на ШОС. Ще има среща със Си Дзинпин и Нарендра Моди. Като виждам листата на участниците в мероприятието, стигам до извода, че изброените страни към този момент превъзхождат освен в демографски проект G-7, само че и в стопански. Отделно, голямата опашка от страни, искащи да станат членове на ШОС. Почти всички страни от Близкия Изток ще бъдат интегрирани в организацията.

 

Предвид проблемите на руснаците към Организация на обединените нации мисля, че е допустимо ШОС да се трансформира в бъдеще в заместваща за тях конструкция на Организация на обединените нации, а Самарканд да стане непрекъснато седалище на организацията. Звучи необикновено през днешния ден. Но на следващия ден? Ако има политическо решение съветската войска да води война с по-голяма част от своя капацитет, а освен с 15% от него, в случай че Путин реши в действителност да води война, а не да води „ странна война “, мисля, че за всички е ясно какво ще се случи.

 

Русия не хвърля всичката си сила в тази интервенция. Дори не съм сигурен дали Русия не цели точно това – разпъване на войната във времето, вменяване на невъзможност, високи цени на енергоносителите, изтощение на украинската държавност и в някакъв миг – решение за украинската територия.

 

- Спомогна ли военната помощ на Запада за украинската офанзива? Военните специалисти настояват, че за по-малко от две седмици Киев си е върнал контрола над повече територия, в сравнение с съветската войска бе съумяла да добави към окупираните земи от април насам.

 

- Естествено, че западната военна помощ окуражи Зеленски. Украинците започнаха контраатака със непретенциозен резултат, който получи голям медиен отзив вследствие на PSYOP. Зеленски и неговото обграждане са еуфоризирани от събитията, само че американците не са на това мнение. „ На Съединени американски щати е известно, че Русия има мощна войска, която при нужда може да се задейства освен в Украйна “, съобщи координаторът на стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

 

Високопоставен западен чиновник, поискал анонимност, показа пред кореспонденти на „ Ал Джазира “: „ Твърде рано е да се каже дали това е повратна точка във войната, само че това е моментът, който има избрана мощ от позиция на логиката на психиката “.

 

Очевидно анонимният западен чиновник схваща огромното значение на извършената сполучливо PSYOP против руснаците. „ Има продължаващ спор по отношение на естеството на съветското евакуиране, само че е евентуално, че от строго военна позиция това е евакуиране, подредено и утвърдено от Генерален щаб, а не цялостен колапс на организацията “, добави той.

 

Вече значително коментатори си задават въпроса дали скоростта на съветското евакуиране е бягство или планувано оттегляне. Въпреки големия звук в медиите за настъплението, действително ВСУ на нито един сектор не се придвижи по-далеч от линията, зад която съветската войска реши да се отдръпна.

 

Руснаците си отидоха и от сектори, на които украинците изобщо на настъпваха, да вземем за пример на север от Харков. На 14 септември Зеленски беше на посещаване в град Изюм, Харковска област. Мястото на фотосесията на украинския президент е в обсега на всички типове огнево проваляне, с които разполага съветската войска, като се изключи минохвъргачките.

 

Но очевидно Зеленски е бил напълно наясно, че няма да бъде погубен! Руските блогъри си задават въпроса, за какво Путин не разрешава унищожаването на Зеленски. Защо ВСУ няма никакви проблеми с достъпа до горива и смазочни материали. Румънска рафинерия преработва казахски петрол. И през Одеса върви постоянно доставяне на ВСУ с нефтопродукти.  

Валерий Залужний сложи задача пред ВСУ: „ През 2023 година Русия да получи чувство за загуби, неудачи по-остри и изцяло осезаеми, макар забележителното разстояние до задачите “.

 

- Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европа ще победи, а Путин ще бъде сломен. И това ли е  PSYOP?

 

- Урсула фон дер Лайен се изрече като европейски „ ястреб “: „ Европа ще победи. Путин ще бъде сломен, в този момент не е време за успокояване “. Известният френски мъдрец Бернар-Анри Леви, прочут русофоб, твърди, че „ съветската войска се разпада “. Дали е прав ще разберем скоро. Аз персонално имам вяра повече на Джон Кърби.

Едно към този момент е пределно ясно. На украинска територия се води война сред Русия и НАТО/Украйна, която доста западни анализатори смятат, че може да докара до непредсказуеми последици и за двете страни.Няма аватари и проксита. Наблюдаваме изпъкнал панорамен преден конфликт сред изграждащия се „ Руски свят “ и построения „ Англосаксонски свят “.

 

Андрей Марочко, офицер от националната милиция на ЛНР, заяви: „ Това не са инструктори и не са наемници. Това са точно офицери, защото имат отличителни знаци, пагони. Ние видяхме офицери в униформа на НАТО в Краматорск, те към този момент хвърлиха всички маски “.

 

Краматорск е близо до съветската граница. Очевидно се възнамерява бойните дейности да бъдат пренесени на съветска територия. Правят се опити на Русия да й бъдат открити „ втори “ фронтове в Нагорни Карабах, Приднестровието и Грузия.

 

Проведеното контранастъпление в Харковска област има за цел медийно основаване на картина за голям триумф на ВСУ и влизане в договаряния с Русия от позиция на силата. Не е инцидентно, че „ гълъбът на мира “ Реджеп кани „ своя другар “ Владимир още веднъж в Истанбул и предлага посреднически услуги за провеждането на директни договаряния със Зеленски и редом на това пали фитила на замразения спор в Нагорни Карабах.

 

Русия няма да се върне в позицията на „ районна страна “. Точката на необратимост е премината. Сблъсъкът има екзистенциален темперамент. Залозите са признати. В близко бъдеще обстановката ще се утежни. Американският ВПК възнамерява да създава по 100 установки HIMARS годишно през идващите пет години. Оръжейният „ прозорец на Овертон “ в Украйна се уголемява непрекъснато. През есента Киев ще получи първите съвременни немски Противовъздушна отбрана системи. Следва доставка на щурмова авиация и други оръжейни системи.Времето на Кремъл за реакция бързо понижава.   

   

- Сгрешиха ли в прогнозите си западните анализатори, които чакаха позиционна война и режим на изтощение на съперника?

 

- Бих разделил западните анализатори на две категории. В първата влизат въвлечените реализатори на съответни осведомителни задачи в провежданата антируска PSYOP. Във втората група са значително справедливи западни анализатори, които в България ще бъдат определни като сътрудници на Путин и получатели на 4000 лв..

 

Войната е позиционна, само че на първо място в икономическата сфера. Там в действителност се търси изтощение на съперника. Засега Русия и Съединени американски щати наподобяват обичайно, само че Европейски Съюз стартира да изпада в криза. Както видяха по-наблюдателните, след съветските ракетни удари по украинските ТЕЦ-ове, Макрон и Шолц още веднъж започнаха да се обаждат по телефона на Путин.

 

Зеленски обещаваше да им продава електрическа енергия. Нашият Кирил Петков и той получи сходно заричане в Киев. Явно на Макрон и Шолц стартира към този момент да им пари под краката от наложените наказания против Русия. Икономиката на всички места се спъва, само че в Европа към този момент е все по-трудно преносима. Тази зима ще бъде студена и ще настъпи рано.Първата седмица на септември във Финландия беше най-студената седмица за последните 10 години. Зимата е неумолима като ориста и тази ще бъде почувствана остро.   

  

- Каква тактичност ще предприеме в този момент Киев?

 

- Киев е безусловно безсубектен. Той не може да има нито тактика, нито тактичност. Може единствено да дава бойци във войната против Русия и да чака финансова помощ и оръжейни доставки.

След междинните избори в Съединени американски щати има възможност отношението на Вашингтон към Киев да се промени леко. И Съединени американски щати да се съсредоточат най-вече в Азиатско-Тихоокеанския район против Китай. Освен това не съм уверен, че Зеленски ще остане на своя пост. Колкото и парадоксално да звучи, към този момент Зеленски е комфортен освен на англосаксонците, само че и на руснаците.

 

В сраженията сред 9-11 септември в Харковска област бяха убити или ранени сред 12-20 хиляди военни от ВСУ. Данните варират според от източниците, само че при всички случаи цифрата е стряскащо. В Харковска област ВСУ загуби едни от най-обучените свои военни формирования.

 

Бяха хвърлени в борбата против руснаците подготвените в Англия украински военни, викокопрофесионален украински спецназ и огромен брой непознати наемници. Подобни загуби не се възвръщат бързо. Щетите са безвъзвратни за обозримото бъдеще. Нещо повече.

 

След сраженията към 10 септември по информация на някои източници в Ивано-Франковск и Лвов е разгласен тридневен печал. Според други информации печал има единствено в Ивано-Франковск. Това са градове в Западна Украйна и до този миг „ западенците “ не участваха всеобщо в сраженията в Източна Украйна. В Харковска област се появиха танкове, оцветени в сиви цветове, които са подобаващи за боеве в пустинята. Но това е друга тематика. Появиха се клюки, че втората фаза на украинската контраатака ще стартира след погребението на Елизабет II.  

 

- Какво е численото съответствие на силите на Русия и Украйна?

 

- В Русия към момента няма готовност. В Украйна тя е в цялостен ход. Вдигната е възрастовата граница до 65 години. Мобилизират се и дами. Очевидно, че украинският демографски запас, който може да се хвърли в сраженията против Русия, бързо се топи. А това са мъже най-вече на към 45 години, които мъчно биха намерили място в „ Руския свят “, който построява Москва. Тази поредност от мисли поражда други спомагателни хипотези за протичащото се в Харковска област, а и освен там.

 

Твърди се, че Киев може да разполага още с към 900 000 бойци, само че най-вече необучени и невъоръжени. Руската войска наброява над 1 200 000 индивида, от които към 150-180 хилиляди са на украинска територия. По други данни съветските военни в Украйна са сред 200 и 250 хиляди.

 

- Как ще отговори Кремъл?

 

- Американците и англичаните се пробват да принудят Кремъл да включи още от своите военни запаси, с цел да ги изразходва в сраженията в Украйна. Руснаците явно се стремят да минимизират цифрата на своите убити и ранени в сраженията, към този момент се оправят релативно добре с тази задача. Те си дават ясна сметка, че огромната борба сред „ Руския свят “ и „ Англосаксонския свят “ следва. И пестят запаси от всевъзможен темперамент. Във всички случаи след ракетния удар по украинските ТЕЦ-ове Кремъл сподели, че още веднъж пристъпва към следващото динамично стратегиране, което слага на първо място Европейски Съюз в извънредно неизгодна обстановка. 

 

- Възможно ли е сполучливо украинско нахлуване към Крим?

 

- По принцип Зеленски е задоволително рисковано надъхан, не жали украинската войска и я утилизира безмилостно. Опит може да направи, само че съгласно мен подобен опит ще завърши трагично за това, което е останало от Украйна. Даже в случай че Русия включи още единствено 20% от своя боен запас. Зеленски би могъл да се вслуша в препоръките на американските военни, само че той повече слуша англичаните. Въпреки че Лондон го предизвести преди месец, че руснаците преглеждат вид за ракетен удар по енергийната инфраструктура на Украйна. Той не взе поради британското предизвестие. И доста скоро Украйна може да стартира да страда от дефицити на сила. След неуспеха в Херсонско направление Зеленски игра ва банк в Харковска област.  

 

- Кремъл е изправен пред съществени рецензии, зрее неодобрение против висшето военно командване на Русия. Какви са ходовете на Путин?

 

- Вашият въпрос потвърждава, че извършената PSYOP е била извънредно резултатна. Путин ще се опита да обезврежда политическите вреди за Русия и персонално за него, само че ще му се наложи да работи малко по-радикално. Неговата пасивност може да се пояснява и по различен метод. След като ФСБ обезврежда Петата колона, която бе ръководена от Алексей Навални, и която имаше 1-2% електорално въздействие върху съветското общество, остана Шестата колона. При провеждането на англосаксонската PSYOP бяха задействани всички „ спящи “ медийни и човешки запаси, които могат да се открият и вземат на доклад от ФСБ. Това като тактика не би трябвало да се неглижира тотално.

 

В Русия сега се следи избран безпорядък, който може да послужи като чудесно прикритие на действително настоящите сили. Сложните схеми с съветския олигархат, кремълските кули, изявленията на Песков, присъединяване на персони като Карен Шахназаров в предаванията на Владимир Соловьов и други сходни генератори на медиен безпорядък покриват с медийна мъгла протичащото се действително във вътрешнополитически проект в Русия.

 

Големите западни специалисти, които познават детайлно „ Руския свят “, измряха или към този момент са на пределна възраст. Допускам, че следеният медиен безпорядък в Русия е генериран преднамерено и е управляем.Тази моя догадка е безусловно екзотична за общество като нашето, което се ръководи с къси клишета.

 

Враговете на Русия и Съединени американски щати разполагат със средства, за които Вашингтон и Москва дори не подозират. Голяма част от техните „ другари “ не са това, за което се показват.

 

Днес ръководството на съветската страна е част от проблемите на Русия. Русия ще се промени, когато поколението, воювало за Украйна, се завърне и влезе в държавното ръководство. Руснаците, когато приветстват, ръкопляскат до фетиш към личността, а, когато бият, бият до гибел.    

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР